| | | | 3D Gime kukoricás-virslis omlettje | | | | |
(4 személyre) Hozzávalók: - 4-6 db. (frankfurti) virsli - 1 doboz kukorica (konzerv, 400 g) - 1 (marha)hús-, vagy erőleves kocka - 10 db. tojás - 1 dl tej - 20-25 dg sajt (erősebb ízű, azaz legalább füstölt Trappista) - (sok) margarin, vagy vaj Elkészítés: A tojásokat törjük fel, és habverővel jól keverjük el a tejjel! A sajtot reszeljük le! Jó a nagyobb lyukú reszelő is. Keverjük hozzá a tojásokhoz! A virsliket karikázzuk fel, és bő margarinban (vagy vajban) a kukoricával, annak levével és a leveskockával tegyük egy nagyobb serpenyőbe, vagy inkább lábasba (sok lesz az összes anyag együtt) kis-közepes lángra! Kevergetve főzzük le a levet, majd vegyük nagyra a lángot, kicsit süssük meg, majd keverjük hozzá a tejes-sajtos tojást, keverjük egyenletesre, majd süssük készre! Azon melegében szedjük mély (!) tányérra az adagokat, és öntsük le kaukázusi kefírrel, vagy ha azt nem szereti valaki, akkor tejföllel! Jó étvágyat!  
|