| | | | szóval... recept!re:cept ;-)... azaz Gime receptjei ... ... mármint arról van szó, hogy itten olyan leírásokat lehet olvasni, amik alapján igen YOO gasztronómiai élményekkel gazdagodhat bárki, feltéve, hogy a leírásokat a gyakorlatban alkalmazza, és aztán meg is eszi (vagy legalábbis megkóstolja) az elkészült ételeket. ;-) -::: a "3D"-vel kezdődő nevűek saját alkotások :::-kályha: http://Gime.hu :-) Nna. Tegyünk rá fejszőrt! (gyk.: Hajrá!) :-DDD azaz válassz a "tó"ból! :-D | | | | |
|
| | | | "jelmagyarázat" ;)kk.: kávéskanál tk.: teáskanál ek.: evőkanál db.: darab dl: deciliter ml: milliliter g: gramm dg: dekagramm kg: kilogramm | | | | |
| | | | | Kellékek (800-900 g-os veknihez): - 500 g komáromi fehér kenyérliszt keverék - 250 ml (meleg) víz - 2 evőkanál olaj, vagy vaj - 3 teáskanál só - 2 evőkanál cukor - 6 g friss élesztő - 1 dl tej - aszkorbinsav (C-vitamin por) - 4-6 evőkanál lenmag - 6-8 evőkanál szezámmag Elkészítés: A tejet megmelegítjük (pl. mikróban), elkeverünk benne 1 ek. cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk éledni egy csészében. A sütőgép edényébe beletesszük a vizet, az olajat (vagy vajat), a sót, a már csak 1 ek. cukrot és az aszkorbinsavat. A lisztet összekeverjük a magokkal (len- és szezámmag), majd az edénybe szórjuk, s elrendezzük, hogy kis mélyedés legyen a teteje közepén. Ha az élesztő megéledt (azaz "habos" a teteje a csészében), akkor a liszt mélyedésébe öntjük. A gépet nagy veknire és sötét színre állítva a francia-kenyér programot indítjuk. Amikor kész, akkor ilyen lesz.  
2009.OKT.12.
| | | | |
|
| | | | Blog program terv és megvalósítás: (C) 3D Gime (R) 2006-... | | | | |
|