RECEPT pont.Gime...HÚ!

szóval... recept!

re:cept ;-)

... azaz Gime receptjei ...
... mármint arról van szó, hogy itten olyan leírásokat lehet olvasni, amik alapján igen YOO gasztronómiai élményekkel gazdagodhat bárki, feltéve, hogy a leírásokat a gyakorlatban alkalmazza, és aztán meg is eszi (vagy legalábbis megkóstolja) az elkészült ételeket.
;-)
-::: a "3D"-vel kezdődő nevűek saját alkotások :::-

kályha: http://Gime.hu :-)

Nna. Tegyünk rá fejszőrt! (gyk.: Hajrá!) :-DDD azaz válassz a "tó"ból! :-D

"jelmagyarázat" ;)

kk.: kávéskanál
tk.: teáskanál
ek.: evőkanál
db.: darab
dl: deciliter
ml: milliliter
g: gramm
dg: dekagramm
kg: kilogramm

Válasz-tó ;-)


3D Magvas gépi kenyér

 

Kellékek (800-900 g-os veknihez):

- 500 g komáromi fehér kenyérliszt keverék

- 250 ml (meleg) víz

- 2 evőkanál olaj, vagy vaj

- 3 teáskanál só

- 2 evőkanál cukor

- 6 g friss élesztő

- 1 dl tej

- aszkorbinsav (C-vitamin por)

- 4-6 evőkanál lenmag

- 6-8 evőkanál szezámmag

 

Elkészítés:

A tejet megmelegítjük (pl. mikróban), elkeverünk benne 1 ek. cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk éledni egy csészében.

A sütőgép edényébe beletesszük a vizet, az olajat (vagy vajat), a sót, a már csak 1 ek. cukrot és az aszkorbinsavat.

A lisztet összekeverjük a magokkal (len- és szezámmag), majd az edénybe szórjuk, s elrendezzük, hogy kis mélyedés legyen a teteje közepén.

Ha az élesztő megéledt (azaz "habos" a teteje a csészében), akkor a liszt mélyedésébe öntjük.

A gépet nagy veknire és sötét színre állítva a francia-kenyér programot indítjuk.

 

Amikor kész, akkor ilyen lesz.

3D_magvas_gepi_kenyer.jpg

 

2009.OKT.12.

 


előző bejegyzés:
0003.  0., 00:00:00
következő bejegyzés:
0003.  0., 00:00:00
Blog program terv és megvalósítás: (C) 3D Gime (R) 2006-...